Loading...

Mijn visie als psycholoog

Bekijk hierboven de video waarin ik uitleg hoe ik als psycholoog denk en werk!

Over Mylène Blaas (1972)

Wat ik het allermooiste vind aan mijn vak als psycholoog is om iemand het gevoel van plezier / vitaliteit / zin in leven terug te geven. Dat is wat ik wil doen!

Omdat psychologie vaak ingrijpt op de problematische kanten van het leven, is het voor mij wel even zoeken geweest om een methode te ontdekken die mensen helpt om blijer te worden en een fijner, plezieriger leven te leiden. In 2015 kwam ik in aanraking met ACT, Acceptance and Commitment Therapie. Dit was voor mij de ontbrekende schakel.

De trajecten die ik tot dan toe met mensen deed waren inzichtgevend, brachten mensen in contact met hun gevoelens. Hun klachten namen af, maar zij bleven vragen houden als: ``Wat wil ik nu écht?; Hoe kan ik richting geven aan mijn leven?; Waarom kom ik niet verder in een bepaald levensgebied?`` Ik begon zelf in mijn eigen leven te werken met de principes van ACT. Hierdoor ontdekte ik iets fundamenteel nieuws: het krachtige effect wanneer ik me in mijn leven actief ging richten op mensen en dingen die voor mij écht belangrijk zijn.

Sinds deze ontdekking bewandel ik in mijn trajecten met cliënten altijd twee sporen: ik behandel de psychologische problematiek EN ik help je om het leven te realiseren waar je blij, gelukkig en tevreden van wordt.

Sinds 2013 verzorg ik coaching en therapeutische trajecten vanuit een eigen praktijk. Na mijn studie psychologie volgde ik een waardevolle mix aan opleidingen op het gebied van coaching, loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor werkte ik 14 jaar in het onderwijs en het bedrijfsleven als psycholoog, coach en adviseur aan de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Behalve mijn beroepsmatige kennis zet ik mijn eigen ervaring in om je vooruit te helpen. Ik gebruik alleen methodes en oefeningen die ik zelf als positief en effectief heb ervaren. Ik weet dat bepaalde patronen en gevoelens hardnekkig kunnen zijn, maar ook welke manieren er zijn om verder te komen. Met veel begrip en onvoorwaardelijke steun begeleid ik de ontwikkeling van mijn cliënten.

Berichten

Regelmatig publiceer ik berichten over thema's die te maken hebben met psychologie en levenskunst. Ik hoop dat ze je kunnen inspireren.

Reken af met je innerlijke criticus

“Zelfoordeel is misschien wel de grootste bron van innerlijk lijden en ontevredenheid. Daarbij is het een van de grootste hindernissen op de weg naar groei, expansie en transformatie”. (Byron Brown in zijn boek ‘Zie jezelf in mildheid’)  Leer je innerlijke criticus ontmaskeren en in plaats hiervan met open, vriendelijke...

Read more

Maak verbinding met jezelf

Een belangrijke sleutel tot een fijner leven is de relatie die je met jezelf hebt. Helaas gaan we vaak niet zo met onszelf om, zoals we om zouden gaan met goede vriend of een geliefde: begripvol, ondersteunend, respectvol, vriendelijk, geduldig, etcetera. Vreemd genoeg laten we onszelf juist in moeilijke...

Read more

Je innerlijke kompas volgen

Diep van binnen weet je feilloos wat je wilt uit het leven en wat je nodig hebt. Maar het is in dit hectische leven makkelijk om dit uit het oog te verliezen. Ontdek (weer) wie & wat in dit leven werkelijk belangrijk voor je zijn. Dit is als het...

Read more