Loading...

Gesprekstherapie

We leven in een wereld vol prikkels, die hoge eisen aan ons stelt. Onze neiging is om veel in ons hoofd te gaan leven en op de automatische piloot te gaan functioneren. Dit kan leiden tot gedragspatronen die - zeker op de lange termijn - onze mentale en fysieke gezondheid in de weg staan. Gesprekstherapie kan je in een paas stappen de goede richting op wijzen, zodat je je leven weer meer in eigen hand hebt.

In de gesprekstherapie help ik je om bewust te worden van patronen en om concrete stappen te zetten op weg naar jouw doel(en). Je ontdekt waar je invloed op hebt en je ontwikkelt persoonlijk leiderschap over jezelf en je leven. Het resultaat is dat je beter in staat bent om je eigen levensgeluk te realiseren. Wat dat ook voor jou inhoudt: meer vervulling / vitaliteit / liefde / ontspanning / verbinding / gezondheid etcetera.

Je ontwikkelt daarnaast ook vaardigheden om beter om te gaan met tegenslagen en teleurstellingen, wanneer deze op je pad komen. De belangrijkste blokkade voor levensgeluk is niet wat ons overkomt, maar hoe we hier vervolgens mee omgaan. Daarom ligt de nadruk tijdens de gesprekken op bewustwording van patronen en het ontwikkelen van nieuw - meer helpend - gedrag.

Een belangrijk element in de gesprekken is dat ik je help om het contact met jezelf - met je gevoel - te herstellen. We zijn gewend om prettige gevoelens op te zoeken en pijnlijke gevoelens te vermijden. De begeleiding is er op gericht om alle gevoelens en emoties onder ogen te zien, te onderzoeken en een plek te geven. Als gevoelens een plek krijgen, komt er ruimte voor iets nieuws.

Het is mijn overtuiging dat jij het meest inzicht hebt in jouw leven en het beste weet wat goed voor je is. Daarom staan jouw hulpvraag en doelen centraal. Zo werken we er samen aan dat jij verder komt op een bepaald gebied in je leven.

Hieronder vind je een overzicht met klachten/problemen/vragen die vaak voorkomen:

Heb je (vermoeden van) een burnout?

(Vaak) last van somberheid of depressieve gevoelens?

Ervaar je angst of paniek?

Ervaar je veel stress / spanning / onrust?

Overige klachten

Inge
``Ik voel me bij jou geen nummer. Je merkt aan jou dat je plezier hebt in je werk.``
Karin
`` Je haalde me steeds terug naar de kern, waar het echt om draait bij mij.``
Erik
“Ik durf met jou kanten van mezelf te onderzoeken die ik niet gemakkelijk onder ogen zie”