Loading...

Bekijk hierboven de inleidende video!

LEVEN IS LEREN

EEN ZELFHULPPROGRAMMA OM TE LEREN OVER LEVEN EN MENSZIJN

Studio ME realiseert momenteel het zelfhulpprogramma 'LEVEN IS LEREN', dat gaat over leven en menszijn; dat lastige gevoelens en gedachten bij het leven horen en hoe IEDER mens kan leren om het leven te leiden dat voor hem/haar werkt en de moeite waard is.

In het programma leer je vaardigheden om een fijn en zinvol leven te creëren en tegelijkertijd de pijn te begrijpen en te accepteren die het leven onlosmakelijk met zich mee brengt. We leven massaal op de automatische piloot: onbewust, in vastgeroeste patronen, vaak meegesleurd door onze gevoelens en gedachten. Hierdoor draaien we rond in cirkels en in ergere gevallen ontwikkelen we klachten. Met dit programma ontwikkel je een bewuste kijk op jezelf en je leven, je leert vaardigheden waarmee je de impact van lastige gevoelens en gedachten kunt verminderen en kunt gaan leven naar wat echt belangrijk voor je is. Hierdoor ben je zelf steeds meer in staat om zelf te werken aan een fijner en makkelijker leven.
Dit E-book is bedoeld om je bekend te maken met de drie stappen, die je altijd, ongeacht de situatie, kunt zetten om je leven fijner, makkelijker, betekenisvoller te maken.
Het programma Leven is leren gaat over leven en menszijn en hoe IEDER mens kan leren om het leven te leiden dat voor hem/haar werkt en de moeite waard is.
Waarom je je leven op moeilijke momenten niet uit handen moet geven aan je automatische piloot en wat je kunt doen om het stuur terug in eigen handen te nemen.
Door middel van bewuste aandacht (o.a. voor gevoelens en lichaamssensaties) ontdek je welke automatische patronen werken en welke juist niet.
De autopilot wil gevoelens en gedachten controleren, maar dat helpt jou op de lange duur niet. Leer hoe je de impact van negatieve gevoelens en gedachten kunt verminderen!
Deze video laat zien dat je op elk moment, in alle omstandigheden iets kunt doen dat je leven fijner/makkelijker/meer de moeite waard maakt.
Mijn interpretatie van de bekende ACT metafoor. Hoe kun je reageren op een ongewenst gevoel? Stel je voor: Jij bent herbergier van een herberg...En op een dag...
Het hoort nu eenmaal bij mens-zijn om makkelijk terug te vallen in oude gewoontes of gedragspatronen. Maar het is wel handig om er zicht op te hebben wanneer dit gebeurt.